01 October 2013

Imigranti umírají na hranicích Evropy

Podle výtahů z novinových článků evropských deníků zemřelo od roku 1988 na hranicích Evropy 19.144 imigrantů. Mezi nimi je i 8.822 osob, které jsou pohřešovány ve vodách evropských moří. Ve Středozemním moři a Atlantském ocenánu u španělských břehů zemřelo 14.309 migrantů. V Sicilském kanálu, na cestě z Lýbie a Tuniska a Alžírska na Maltu a do Itálie zemřelo 6.837 osob a dalších 5.086 se pohřešuje. Dalších 4.899 osob zemřelo a 2.462 dalších se pohřešuje od té doby, kdy se plavily přes Gibraltarský průliv nebo na Kanárské ostrovy z Mauretánie, Maroka a Alžírska do Španělska. Daších 1.504 osob zemřelo v Egejském moři, které se nachází mezi Tureckem a Řeckem, 842 dalších zmizelo. V Jaderském moři, mezi Albánií, Čenou Horou a Itálií, nalezlo svoji smrt 705 osob, dalších 314 se pohřešuje.

1.703 osob zemřelo v Saharské poušti na dehydrataci organizmu, když se snažily dosáhnout pobřeží Středozemního moře na cestě ze Sudánu do Lýbie a Západní Afriky do Alžírska přes Mali a Niger. Při proti-cizineckých nepokojích ve mětě Zawiyah na severozápadě Lýbie bylo zabito nejméně 560 lidí v roce 2000.

Jako černí pasažéři v nákladních autech nebo skryti v kontejnerech nákladních lodí nalezlo smrt 532 osob v Albánii, Francii, Německu, Řecku, Turecku, Velké Británii, Irsku, Itálii, Halandsku, Španělsku a Maďarsku. 92 imigrantů zahynulo, když překonávali minové pole, které se rozkládá mezi Řeckem a Tureckem.

A dále: 413 osob utonulo, když se brodily přes hraniční řeky mezi Chorvatskem a Bosnou, Tureckem a Řeckem, Slovenskem a Rakouskem, Slovinskem a Itálií. 114 osob umrzlo ve svých vozech v horách na hranicích Turecka, Řecka a Slovenska. 29 osob nalezlo svoji smrt pod rozjetými vlaky v Eurotunelu, když se snažily dostat do Anglie, 38 osob bylo zastřeleno španělskými a marockými policisty u plotů ve španělských enklávách v Maroku (Ceuta a Melilla), 14 osob uhořelo ve vyhošťovacím centru v Holandsku a Španělsku, 211 osob bylo zastřeleno tureckými, Lýbie, jugoslávskými a Francii , vojáky a dalších 41 imigrantů bylo nalezeno mrtvých, když se snažili ukrýt v prostorách podvozků letadel.